CORE INSPIRATION

Connect, Challenge en Change zijn 3 dynamics, die het core-power van het DNA-track vormen en al je creatieve potentieel bundelen in de 4de dynamic Contribute. Via deze dynamics wordt er op een levendige, energieke en enthousiaste manier beweging in je denken, doen en zijn gebracht. Een weg die we samen bewandelen naar de meest krachtige en authentieke versie van jezelf, je team en of organisatie.

CONNECT

Cor betekent in het latijns hart. Core Dynamics staat voor het bekrachtigen van authenticiteit en de weg die je aflegt naar het opnieuw leren luisteren naar de ingevingen van je hart, je innerlijke inspiratie. Eerlijk en open zijn over wie we zijn en over onze ervaringen. De weg naar het spreken en leven van je eigen waarheid, koppel ik graag aan mijn logo, het labyrinth.

Het woord labyrinth werd verlatijnst tot 'labor-intus’, wat wil zeggen het innerlijke werk. Volgens geleerden zou het labyrinth ontstaan zijn uit een rituele dans. Zelf ben ik heel beweeglijk en dans graag op het ritme van mijn eigen intuïtie en ingevingen, mijn core dynamics. In het labyrinth zie je bochten en draaibewegingen. De bewegingen staan voor de ups en downs, gedachten, kindertrauma’s, onzekerheden en verdriet op de weg naar de confrontatie en transformatie van jezelf.

We laten onszelf soms in de steek omdat we willen voldoen aan verwachtingen van anderen, we willen pleasen, we bewegen mee met wat er sociaal wenselijk is en zijn niet meer trouw aan onze sense of self. Wil je niet in de spiegel kijken, dan ga je angst en pijn onderdrukken, wat zich kan beginnen uiten in alles weg te beredeneren, een relatie aan te gaan die niet bij je past, opvullen met verslavingen zoals hard werken of wegcijferen, enz... We maken onszelf graag wijs dat we het goede moment nog moeten afwachten, om maar niet de confrontatie met onszelf aan te gaan. In ieder geval is er altijd wel een gouden draad die begrepen wil worden. Verschillende paden en vele mogelijkheden naar het middel- punt, de kern van je zijn, je uiteindelijke bestemming.

Vanaf elke plek in het labyrinth kunnen we ervoor kiezen om onszelf opnieuw te verbinden en verder op weg te gaan. Illusies loslaten en meer en meer ons vermogen tot voelen durven volgen. Ons gevoel is een manifesterende kracht, onze energie, je focus op wat je wel wil! Doordat paden splitsen en keuzes worden gemaakt, ontwikkel je meer en meer het vertrouwen dat in het labyrinth van je denken je hart de juiste weg kent. Leren vertrouwen dat je wel weet wat de volgende stap gaat zijn, want het gaat tenslotte over het meebewegen met je kern dat zorgt voor verbinding.

Durven meebewegen en verbinden met de dynamiek en de draaibewegingen van je kern, maakt dat je wordt aangesproken op wie je ten diepste bent. Soms loopt onze weg vlak langs het middelpunt, om ons eraan te her-inneren wie we echt zijn. Soms lijkt het doel dichtbij, maar soms blijkt de afstand toch groter te zijn dan je denkt.

CHALLENGE

Zelf-twijfel stuurt ons soms terug naar het doolhof van ons denken en dan verdwalen we op onze levensweg en komt er vaak angst. Ben ik wel op de juiste weg? Zal ik ooit op mijn bestemming geraken? Waarom zou ik in nog verder gaan? Daarom is het belangrijk dat we er ons bewust van worden dat ons ego of de identificatie met je verstand en emoties niet zijn wie je echt bent. Ons ego is zich met de jaren gaan ontwikkelen, woordoor we soms afgesneden worden van ons gevoel, we trekken ons overlevingsmasker aan, we nemen omwegen en dat brengt ons weer verder weg van onze kern. Menselijke gedachten zijn oneindig complex, leer te begrijpen dat niets zwart/wit is en dat vooroordelen je denk-en handelswijze kunnen dwarsbomen. Het vraagt moed om je gevoel te durven volgen, in alle vertrouwen te kiezen zonder te weten waarom, gewoon omdat het goed voelt. Je intuïtie volgen, je eigenheid ontwikkelen, authentiek leven, kortom je hart-energie durven volgen.

Connecteren met je eigen waarheid, in verbinding gaan met wie je echt bent vraagt moed. Moed om je eigen waarheid te spreken, omdat het niet kan zonder je kwetsbaar op te stellen. De moed vinden om op te graven wat er niet gezegd wordt en dit uit te spreken, geeft je soms een gevoel van onzekerheid, een zeker risico, een emotionele blootstelling. In het proces is het belangrijk om te durven doorvoelen in plaats van je af te reageren op anderen. Het pad, je doel en jijzelf worden dus in vraag gesteld en gechallenged, waar- door het soms een onoverzichtelijke weg van begin naar einde is. De weg die je naar je eigen waarheid mag afleggen is een proces van rijping en bevrijding waarin vastberadenheid en doorzettingsvermogen worden beproefd en waarbij je meer en meer je doel nadert, zijnde stoppen met pleasen waardoor je meer jezelf wordt.

Je wordt uitgedaagd in wat je echt wil en waar je bang voor bent, de balans tussen zelf-twijfel en zelf-vertrouwen. Aantrekken wat je echt wil, is leren loslaten wat je niet meer wil, anders blijf je in een relatie of werksituatie die niet meer bij je past. Om met je eigen missie aan de slag te gaan en te durven creëren vanuit de ingevingen van je hart, je intuïtie, je core dynamics, breng ik beweging in je denken en doen, want er komt geen verandering door de meest comfortabele versie van jezelf te blijven.

Je wordt bewust gemaakt waarvan je je nog niet bewust was, dan ben je aan het groeien, een core-dynamisch proces. Ik stel je vastgeroeste overtuigingen in vraag, zodat je je opnieuw leert open te stellen en je oude zelf-beeld kan loslaten.

Door openheid en aandacht leer je veel zien en maak je doordachtere keuzes. Een open geest leert je oprecht te luisteren, wakkert je inlevingsvermogen aan en het maakt je bewust van andere zienswijzen. Verder bouwen op ideeën van anderen en toch je eigen pad bewandelen geeft zelfvertrouwen. Ontwikkel een gebalanceerd innerlijk leiderschap, een dienaarschap aan jezelf die verbindingen tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten maakt, een scherp bewustzijn, daadkracht en invoelingsvermogen. Een visie die tegensgestelden verenigt. Tijdens dit proces ga je leren onderzoeken met open blik, alle kanten bekijken, leren experimenteren, ruimte creëren om fouten te maken, flexibel leren denken, doorzetten en creëren vanuit het hartsgevoel, niet enkel je analytische denkvermogen.

Je wordt uitgedaagd om te evolueren vanuit je ego naar je essentie met als doelstelling de kracht van je natuurlijk potentieel ten volle te benutten en de weg naar je core power te herontdekken en trouw te blijven aan jezelf. Je wordt uitgedaagd om jezelf telkens af te vragen wat de slingerbewegingen jou willen tonen om inzicht te krijgen in hoe alles met elkaar verbonden is. Leren reflecteren, loslaten en meenemen wat echt klopt. Let go to let flow. Je wordt uitgedaagd om je kwetsbaarheid te tonen, jezelf fouten toe te laten en wat nodig is om te creëren. Het is een proces van verwarring, aanvaarding, nieuwe wegen, inzichten en denkwijzen.

Op deze uitdagende zoektocht naar jouw waarheid, wordt je uitgedaagd om opnieuw te leren vertrouwen op jouw core dynamics en opnieuw te gaan voelen. Je wordt je bewust gemaakt van de overtuigingen die jou helpen om daar te geraken en te durven luisteren naar je innerlijke kracht om door te zetten en telkens verder af te dalen naar de diepere lagen van je binnenwereld waardoor je telkens iets meeneemt en ook iets achter laat. Je wordt uitgedaagd om te leren omgaan met weerstand, be- proevingen, challenge alom. Je wordt je bewuster gemaakt van wat echt bij je past om je focus in het vlammende heden te laten toenemen. De kunst is om synergie te creëren tussen wat je wil en waar je bang voor bent, de balans tussen zelf-twijfel en zelf-vertrouwen. Zonder angst is er ook geen lef. Het maakt je duidelijk dat er iets naar buiten wil komen. Durven kiezen voor wat je echt wil en leren luisteren naar deze ingevingen van je binnenwereld, maakt je sterker in je omgeving, de buitenwereld. Het geluk zit in iedere stap die je durft te zetten in jouw richting, het geluk dat van binnenuit komt. Zo ontstaat er ruimte, durf, vrijheid en vertrouwen om een volgende stap te zetten. Kom uit je comfortzone, ga verbindingen aan en ontdek bijzondere dingen.

CHANGE # CREATE # CONTRIBUTE

Na een proces van verbinding, uitdaging en confrontatie, leer je om steeds bewuster te leven en te blijven ont-wikkelen. Blijf je openstellen voor nieuwe denkbeelden, nieuwe ver- halen, ideeën, mensen en situaties. Weet, iedereen is anders. Waardeer de verschillen, het maakt je wereld kleurrijker. Behandel mensen gelijkwaardig en bekijk de wereld in al zijn verscheidenheid. Er is niet 1 manier die normaal is. Leer mensen op een authentieke manier kennen. Ieder mens heeft een verhaal en ieder verhaal is waardevol. Stel je open voor het onbekende. Leer vragen te stellen, leer je in te leven en leer makkelijker contacten te leggen. Leer gevoelens van onbegrip omzetten naar openheid en compassie. Begrip zorgt voor respect, verslaat angst en geeft ruimte aan verbinding en compassie. Blijf vragen, blijf leren. Doordat je openstaat voor verandering en vernieuwing, leer je om makkelijker een nieuwe weg in te slaan en je oude zelf-beeld telkens opnieuw los te laten. Het ontwikkelen van een open hart & geest, leert je open te stellen voor continue ontwikkeling. Zo ervaar je vooruitgang. De bundeling van je krachten en groei om te zijn wie we in essentie bedoeld zijn, is betoverend. Iemand die helemaal zichzelf mag zijn, heeft een magnetische aantrekkingskracht.

In eenvoud en eigen- heid zijn we uniek, omdat we in essentie in groots zijn. Naar buiten durven treden, gezien en gehoord worden. De doorleving van dit authentiek groeiproces, de bundeling van je creatief potentieel, inspireren en zo wordt je ook ge- inspireerd door de kunst van het leven om in essentie vrij te zijn in je denken, doen, voelen en spreken. Treed naar buiten, wordt (h)erkend in wie je ten diepste bent en ervaar de grootste bevrijding in je eigen tempo en ritme.

Let’s Connect, Challenge & Change