Ilse Evenepoel

Mijn verhaal is er 1 van waarin ik in een aantal omgevingen heb gewerkt en ondanks de vele successen en waardering van velen, voelde ik me toch anders dan anderen, soms onbegrepen. Ik wou mijn eigen waarden en principes niet verloochenen door me volledig naar de omgeving te fitten terwijl dat wel van me verwacht werd. Daardoor voelde ik me niet erkend en niet lekker in mijn vel.

5 jaar geleden kwam ik jou, de heerlijke wervelwind Caroline tegen en jij hield me de spiegel voor. Om mezelf te leren accepteren zoals ik ben, om te leren VOELEN als iets niet "klopt" en er dan iets mee te doen, om me duidelijk te maken dat ik moeilijk fit in het "systeem" van vele organisaties, om vanuit zachtheid en vanuit mijn eigenheid te spreken. Gewoon om mezelf te zijn.

Je aanpak heb ik ervaren als verrijkend, boeiend, oprecht, inspirerend, bewustzijnsverruimend, provocerend, diepgaand, bekrachtigend, therapeutisch, transformerend, intens, confronterend, doelgericht, inventief, ervaringsgericht en creatief. Ik keek uit naar de coachingsessies. Ik kijk er eigenlijk altijd naar uit je te zien. Ook als je niet aan het coachen bent, ben je toch aan het coachen :-). En dat is OK.

Je hebt gezorgd voor een keerpunt. Het heeft je vele jaren gekost, want ik was een leerling met veel jaren op de teller en met ingebakken idee├źn. Je bent erin geslaagd me zover te krijgen open te staan voor mezelf. Amai dit klinkt wollig. Laat het me anders formuleren: YES, ik mag, kan en wil zijn wie ik ben. Duidelijk?

Je neemt de tijd, no stress, sessies tot 3u en ik was niet moe, neen integendeel, ik had hernieuwde energie, ook in de downtimes. Geen sessie zonder opdrachten van Caroline. En niet van die simpele ook niet. Je moet er tijd van jezelf insteken tussen de sessies door. En veel schrijven. En dat helpt.

Mijn traject is niet afgerond. Is het ooit afgerond? Neen, het proces loopt verder, een leven lang. Het resultaat is nu wel al duidelijk: Ik sta steviger in mijn schoenen. En er is nog werk aan de winkel. En toch is de impact duidelijk: VOELEN, ZWIJGEN en VOELEN en anders reageren. DURVEN zijn wie ik diep vanbinnen ben. ik ben OK! Ik heb ontzettend veel geleerd, over mensen, over waarom dingen zijn zoals ze zijn, over mij. Je hebt altijd in mij geloofd. Dat is goud waard. Ik denk dat je bepaalde dingen 100 keer tegen me hebt herhaald en nu pas dringen sommige dingen ervan door. Ik merk dat ik andere mensen die "vastzitten" of dingen niet begrijpen, met de kennis die ik opdeed van jou, ook inzicht kan geven. Dat is plezant. Dat doet deugd. Je bent in de voorbije jaren een vaste "waarde" geworden voor mij. Je bent voor mij een stukje ruggengraat. Een toeverlaat. Een rots. En je zit in mijn hart.

Ik kan Caroline als coach aanraden omdat ze door haar unieke persoon, door wie ze is, haar eigen flamboyante, luide, eerlijke, enthousiaste, plezante zelf, met een serieuze heerlijke hoek af, hetzelfde kan doen met anderen: iemand laten zijn wie hij of zij is en hem/haar in het proces daarnaartoe begeleiden.

Coaching bij Caroline is als je masker afleggen, laagje per laagje afpellen, durven springen, verder dan je zou verwachten en wegschieten om je ding EINDELIJK te gaan doen. Introspectie met de vele opdrachten - de pluisjes van het verleden durven lossen, laten gaan en de kern overhouden en daarmee verder gaan. Ontvangen van feedback, met open armen - een spiegel krijgen - jezelf omarmen.

Ilse Evenepoel